Ingrediente:

  • Ardei gras verde, galben și roșu
  • 2 cepe
  • 3 căței usturoi
  • Peperoncino
  • 4-5 linguri sos de roșii
  • 2-3 linguri ulei de măsline

Timp de pregătire: 5-10 minute.

Timp de gătire: 15 minute.

Mâncarea de ardei este pe lista mea de mâncăruri rapide preferate pentru că: are puține calorii, cuprinde puține ingrediente și este foarte simplu de făcut.

Toate legumele se spală și se taie. Ardeii se taie în pătrățele sau dreptunghiuri, depinde ce aveți noroc va iasă. Ceapa se toacă mărunt, la fel și usturoiul.

Se pune uleiul de măsline într-o tigaie, se adaugă peperoncino și se călește ceapa și usturoiul, apoi se adaugă ardeiul tăiat. Se lasă la foc mediu aproximativ 8 minute, se înmoaie puțin ardeiul, după care se pune sosul de roșii. După ce se pune sosul de roșii, se mai lasă aproximativ 7 minute pe foc. Ardeiul nu trebuie se facă terci, el trebuie rămână ferm.

Dacă nu sunteți la dietă puteți puneți și parmezan pe deasupra. Mie îmi place mult acest fel de mâncare și îl fac ori de câte ori am ocazia. Mâncarea de ardei merge foarte bine cu carne la grătar, cu o omletă, cu ochiuri sau ca atare, cu puțină pâine.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here